• 020-669 1718
  • dietist@nutropia.nl
  • Amsterdam & Almere

Vergoedingen

Vergoeding dieetbegeleiding vanuit het basispakket
Ook in 2016 wordt de dieetadvisering voor iedereen vergoed vanuit de basisverzekering! Voor iedereen geldt een vergoeding voor 3 uur per jaar. Dit komt neer op ongeveer  4 à 5 afspraken bij de diëtist.

Houdt u er wel rekening mee dat de vergoedingen vanuit het basispakket komen ten laste van het verplicht eigen risico. Kinderen tot 18 jaar hoeven geen eigen risico te betalen!!

Tarieven 2020

   Intake consult 90 min : €90,-  (inclusief 30 minuten uitwerktijd)
   Vervolgconsult 20 minuten: €30,-   (inclusief 10 minuten uitwerktijd)
  Toeslag huisbezoek: €20,-
   E-consult: €15,-  (consult per e-mail)
   Body analyse: €15,-  (BMI, vetmassa, spiermassa, buikvet en middelomtrek)

Aanvullende verzekering 

Diverse zorgverzekeraars vergoeden daarna dieetbegeleiding verder via aanvullende verzekering. Wilt u weten of u daarvoor in aanmerking komt? Raadpleeg uw polis of klik hier voor meer informatie vergoeding vanuit het aanvullend pakket

Ketenzorg
Voor mensen met diabetes, COPD en hart- en vaatziekten (cardio vasculaire risico management /CVRM) is er vanuit de zorgverzekeraars een regeling, genaamd ‘ketenzorg’. Is er sprak van diabetes, CVRM of COPD, vraag dan de huisarts voor een verwijzing naar de diëtist binnen de ketenzorg. De kosten voor dieetadvies worden dan wel vergoed vanuit het basispakket, hierbij is het eigen risico niet van toepassing. In Almere en Amsterdam is de Nutropia dietiste aangesloten bij de ketenzorg CHAGZ (de Coöperatie Huisartsen Amsterdam Groot-Zuid), ROHA en Preventzorg.

Dieetkostenaftrek
De kosten die het volgen van een dieet met zich meebrengt, kunnen in sommige gevallen via de belasting “dieetkostenaftrek” voor een deel vergoed worden. Hiervoor is een verklaring van uw (huis)arts of diëtist nodig. Klik hier voor meer informatie: dieetbevestiging2020