Vergoeding dieetbegeleiding 

Diëtistenpraktijk Nutropia heeft contract met vrijwel alle verzekeraars. We werken veelal multidisciplinair. 

We zijn aangesloten bij de Diabetes ketenzorg, COPD ketenzorg en CVRM ketenzorg in Amsterdam en Almere. 

Voor iedereen geldt een vergoeding voor 3 uur per jaar vanuit het basispakket. Dit komt neer op ongeveer 4-5 afspraken bij de diëtist. Diverse zorgverzekeraars vergoeden daarna dieetbegeleiding verder via aanvullende verzekering, als u hiervoor aanvullend verzekerd bent.

Houdt u er wel rekening mee dat de vergoedingen vanuit het basispakket komen ten laste van het verplicht eigen risico. Kinderen tot 18 jaar hoeven betalen GEEN eigen risico!!

Ketenzorg

Voor mensen met diabetes mellitus, CVRM en COPD is er vanuit de zorgverzekeraars een regeling, genaamd ‘ketenzorg’. Is er sprake van diabetes, COPD of CVRM vraag dan de huisarts voor een verwijzing naar de diëtist binnen de ketenzorg. De kosten voor dieetadvies worden dan wel vergoed vanuit het basispakket, hierbij is het eigen risico niet van toepassing.

Belastingdienst

De kosten die het volgen van een dieet met zich meebrengt, kunnen in sommige gevallen via de belasting “dieetkostenaftrek” voor een deel vergoed worden. Hiervoor is een verklaring van uw (huis)arts of diëtist nodig.