Afgelopen voorjaar heb ik de cursus ‘ zwem je slank” via diëtistenpraktijk Nutropia gevolgd.

Ik kan zeker stellen dat ik slanker geworden ben, maar nog belangrijker; ik ben gezonder gaan eten en leven.

In plaats van een dieet volgen, heb ik op advies van de diëtiste mijn eetgewoonten aangepast.

Dit gebeurde nadat we eerst in groepsverband en later op individuele basis uitleg en adviezen hebben gekregen over wat, hoe en wanneer je het beste kunt eten.

Voor mij was dit wel een openbaring, aangezien ik altijd het idee had redelijk goed bezig te zijn, terwijl dit toch niet helemaal het geval bleek.

Daarnaast was het zwemmen in eerste instantie wel een uitdaging aangezien ik niet veel conditie en uithoudingsvermogen had.

Inmiddels is dat wel anders: door beter te eten en het zwemmen ben ik kilo’s kwijt geraakt, terwijl ik wel meer spieropbouw heb ontwikkelt (beter figuur), heb ik veel meer energie en uithoudingsvermogen en heb ik een meer positieve instelling, zodat mogelijke tegenslagen mij niet snel uit het veld slaan.

Dus voor iedereen die niet alleen eenmalig kilo’s wil kwijt raken maar blijvend resultaat wil lijkt mij deze aanpak een aanrader.

Voor mij persoonlijk was deze cursus in ieder geval een positieve ervaring die nog steeds doorwerkt in mijn dagelijkse leven : in mijn algemene gezondheid, uiterlijk, gewicht en humeur!

Rebecca Buunen  uit Almere