Gedurende mijn jeugd ben ik altijd aan de zware kant geweest, maar de laatste paar jaren werd het steeds erger. Ik ben 23, 180 cm groot en was 118.2 kg zwaar. Niet gelukkig met mezelf had ik besloten de knop om te gooien en te gaan afvallen. Na een aantal mislukte pogingen om het zelf aan te pakken, heb ik besloten om professionele hulp te zoeken bij een diëtist en trainer.

Via mijn ouders ben ik terecht gekomen bij Samira en besloot ik om een intake te doen. Samira gaf mij een voedingsadvies en ik kreeg veel informatie over dingen die ik wel mocht eten en hoeveel. Ik kreeg een voedingspatroon waarbij ik eigenlijk nog wel gewoon mocht eten, maar een stuk minder als ik normaal deed. Daarnaast ben ik 3x per week naar de sportschool met een schema dat bestond uit veel cardio en wat kracht oefeningen.

Bij elke afspraak die ik met Samira had kwam ik terug met een aantal goede adviezen voor dingen waar ik moeite mee had. Vooral de periode voor het avond eten en ‘s avond laat had ik moeite mee.

Inmiddels is het 3 maanden later en ik weeg nu 105.5 kg, me BMI is 4 punten gedaald en mijn vetpercentage met 8%. Ik heb nog een lange weg te gaan naar mijn streefgewicht van rond de 85 kg, maar met de hulp die ik tot nu toe gekregen heb denk ik op een goede weg te zitten.

Matthijs uit Almere